Flammkuchen met gorgonzola en spekjes

Een recept van Donovan.

Een recept van Donovan.
Flammkuchen met gorgonzola en spekjes

Met dit makkelijke recept voor Flammkuchen heb je binnen 20 a 25 minuten een heerlijke snack op tafel.

Ingredienten

  • Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg (te koop bij AH en Jumbo)
  • Crème fraîche (+- 150 ml)
  • 3 teentjes knoflook
  • Een pakje spekjes
  • Één rode ui
  • Gorgonzola Dolce (100 tot 150 gram naar smaak)

Dit recept is lekker snel te maken wanneer je kant en klare Flammkuchendeeg koopt. Zelf Flammkuchendeeg maken kan uiteraard ook, maar dan haal je de snelheid uit dit recept, dus dat is voor dit recept out-of-scope ;-)

Voorbereiding

Haal het Flammkuchendeeg uit de koelkast en laat een paar minuten liggen. Zet terwijl je wacht een klein pannetje op het vuur en bak hier de spekjes een paar minuten in zonder boter zodat het meeste vet eruit komt. Terwijl de spekjes aan het bakken zijn kan je mooi de knoflook in fijne plakjes snijden en de rode ui in halve ringen. Verwarm nu de oven vast voor op 180 graden.

Flammkuchen beleggen

Rol het Flammkuchendeeg voorzichtig uit en laat deze liggen op het bakpapier dat eraan vast zit. Smeer hier een dun laagje crème fraîche overheen. Let op dat je goed tot de randjes gaat zodat er geen kaal deeg overblijft. Maal wat peper over de crème fraîche en verdeel de knoflook zo gelijk mogelijk over het geheel en daarna de rode ui ringen. Maak kleine blokjes van de Gorgonzola en verdeel die in een patroon (zie foto) over de FlammKuchen. Als laatste verdeel je de spekjes over het geheel.

Flammkuchen ongebakken

Afbakken

Leg de Flammkuchen met het bakpapier direct op het rooster in je oven en zet een timer voor 12 minuten. Na deze 12 minuten kijk je even hoe de Flammkuchen eruit ziet, is dat zoals op onderstaande foto? Zo ja dan ben je klaar. Anders dan bekijk je het even per minuut. Flammkuchen kan heel snel gaan, dus blijf er dan bij.

Flammkuchen ongebakken

Klaar, wat drinken we erbij

Tijd om te genieten! Normaal zou je met Gorgonzola voor een wijn met Nebbiolo gaan, maar omdat deze Flammkuchen ook spekjes, knofloook en crème fraîche bevat en dit ook een uitstekend borrelgerecht is, ga ik voor een niet al te dure Chianti. Liever wit, dan zou ik een Gewürztraminer uit de Elzas nemen.