Sambal kecap

Een recept van Donovan.

Een recept van Donovan.
Sambal kecap

Een heerlijke sambal variant die je snel zelf kunt maken

Tijdens mijn reis naar Java kwam ik deze sambal voor het eerst tegen in Jakarta in het hotel. Later zag ik deze vaker terug in Java en is het een van mijn favoriete sambals geworden. Je kan hem gelukkig zeer eenvoudig zelf maken, dus waar wacht je op, go!

Ingrediƫnten

  • 15 eetlepels Ketjap Manis
  • 4 tenen knoflook
  • 3 rode rawit pepers
  • 4 sjalotjes
  • 1 Kaffir limoen (te koop als limo / mini citro bij Amazing Oriental)

Maken

Snij 3 sjalotten, 3 tenen knoflook en de rawits grof in stukjes en doe deze samen met de ketjap manis in een kleine blender of mixer en pureer deze even zodat het zeer fijn is geworden. Door deze stap wordt de sambal wat dikker dan wanneer je (volgens het originele recept) zelf alles heel fijn snijd.

Snij de rest van de ingredienten (op de limoen na) zelf zeer fijn en meng erdoorheen. Knijp dan de limoen uit en meng het sap ook door de Sambal.

Klaar, en nu genieten!