Sticky asian style spareribs uit de oven

Een recept van Eel.

Een recept van Eel.
Sticky asian style spareribs uit de oven

Het leuke van sticky asian style spareribs maken? Het begint al de avond ervoor. De ribs moeten in bad, het liefst een nacht lang. Dan low and slow in de oven. Aan tafel. Om vervolgens te eindigen met de vraag... Is er nog meer?

Ingredienten

  • 1 kg spareribs (biologisch)
  • mosterd
  • 2 el sojasaus
  • 4 el ketjap
  • 1 ui (gesneden)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember (dunne plakjes)
  • 50 gr tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • sap van 1 citroen
  • 2 el basterdsuiker
  • zout / peper (naar smaak)

Voorbereiding

  • Smeer de spareribs licht in met mosterd.
  • Maak een marinade van de sojasaus, ketjap, ui, knoflook, gember, tomatenpuree, paprikapoeder, citroensap en bastersuiker.
  • Houd een beetje marinade apart.
  • Stop de spareribs in een ziplock bag en giet de marinade erbij.
  • Leg de spareribs een hele nacht in de koelkast (anders minimaal 4uur).

Spareribs insmeren

In de oven

  • Haal de spareribs een half uur van te voren uit de koelkast.
  • Warm de oven voor op 100 graden.
  • Plaats de spareribs op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet er een schaaltje warm water naast (eventueel met een beetje appelazijn erin).
  • Laat de spareribs in totaal 6 uur in de oven staan op 100 graden
  • Na 6 uur haal je ze er uit, lak ze met wat overgebleven marinade en zet ze nog 25-30 minuten in de oven op 180 graden.

Wanneer zijn ze gaar?

De spareribs zijn gaar wanneer je ze in het midden oppakt en het begint te breken Spareribs wanneer gaar

En dan...genieten!

Spareribs oven klaar

Heerlijk met zelfgemaakte knoflooksaus

Tot slot

Deze spareribs worden nog lekkerder als je ze in de smoker klaarmaakt. Check het recept en de werkwijze op rooksessies.nl