Spareribs uit de oven recept

Een recept van Eel.

Een recept van Eel.

Sticky spareribs asian style

Ingredienten

  • Spareribs (ca 1kg)
  • Sojasaus
  • Ketjap
  • Ui (gesneden)
  • 3 teentjes knoflook
  • Gember(dunne plakes)
  • 1 theelepel Sambal Oelek
  • Paprikapoeder (gerookt)
  • Citroensap

Voorbereiding

Maak een marinade van de sojasaus, ketjap, citroenap, ui, knoflook, gember, sambal en paprikapoeder. Stop de spareribs in een ziplock bag en giet de marinade erbij. Leg dit minimaal 4 uur in de koelkast maar het liefst een hele nacht.

In de oven

Haal de spareribs een half uur van te voren uit de koelkast. Warm de oven voor op ca 130 graden. Plaats de spareribs op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet er een schaaltje warm water naast (eventueel met een beetje appelazijn erin). Laat de spareribs in totaal 4-5 uur in de oven staan.

En smullen maar! Lekker met zelfgemaakte knoflooksaus :)

In de smoker

Deze spareribs kunnen uiteraard ook in de smoker worden bereid. Ga daarvoor naar supermalse spareribs asian style in de offset smoker